4e GOK cross

Zaterdagochtend om 9.15 staan we met 3 trainers en nog 8 pupillen (4 pupillen met eigen vervoer) bij CIALFO klaar om te vertrekken richting Dronten voor de laatste cross van dit seizoen. Helaas hebben Jara en Elke zich op het laatste moment nog moeten afmelden vanwege blessure en ziekte, we wensen jullie een voorspoedig herstel!

Iets later dan gepland zijn we dan aangekomen, snel alle wedstrijdkleding aan en even nog wat warm lopen.

Om 10.30 beginnen we Lisette en Tessel. Lisette staat 2e in het klassement, dus dat word nog spannend. De route begint in het losse zand, met een ruime bocht en de bult af kom je in een soort van bamboe bos die je helemaal naar achterin het veld slingert. Uiteindelijk kom je bij het meer en dan zie je ook de finish, nu is het tijd voor je eindsprint. Lisette eindigt op een mooie 4e plek. En Tessel als 15e. Voorgaande 2 crossen was Tessel al een keer 12e en 14e geworden, dus ze heeft een goed vlak cross seizoen achter de rug.

 

10 minuten later is Lauran aan de beurt. Als je hem vraagt naar zijn tactiek dan is het gewoon hard lopen dan zie je het vanzelf wel. En als mama dan in de buurt bij de finish staat dan kan ik eigenlijk niet meer harder, ‘maar dat moet wel van haar’ zegt hij. Gelukkig hebben we deze keer trainers die het laatste stuk aanmoedigen en Lauran met een mooie eindsprint naar de finish schreeuwen. Voor Lauran was het vandaag een 11e Plaats.

Amber en Jenneke staan klaar voor de meisjes b. Amber staat op een goede 6e plek in het klassement van dit jaar en probeert dit natuurlijk vol te houden. Helaas was er pech onderweg, Amber is gevallen, maar door gegaan! Wat een bikkel zeg, ze zal strijden tot het einde en dat levert vandaag een knappe 8e plek op! Een echte doorzetter ben je. Jenneke staat met heel veel zenuwen aan de start, ze staat 1e in het klassement, maar de vorige wedstrijd werd ze 2e. het zal toch niet zo zijn dat ze nu weer 2e word. Maar gezonde spanning is goed, en levert tot het beste resultaat voor Jenneke. Ze eindigt ruim voor de rest op een knappe éérste plek.

Het is 11.00 en aan Thijmen de beurt te laten zien wat hij vandaag weer in huis heeft. Nog helemaal niet zo heel lang lid, maar wel actief met wedstrijden. En niet zomaar wedstrijden. De vorige crossen is Thijmen als 5e en 6e gefinisht, dan doe je toch iets heel erg goed. Vandaag was de 8eplek voor Thijmen. Klasse gedaan jongen!

Anouk de 2e in het klassement van de meisjes pupillen a 1e jaars staat klaar voor haar race. Ze gaat als een speer, en zo blijft het gaan. Anouk zet haar verstand op 0 en blijft rennen. En dat word beloond, ze mag vandaag nummer 1 achter haar naam zetten.

Ondertussen zijn Fiona en Dennis ook aangekomen in Dronten en lekker warm gelopen.

Fiona mag ook beginnen aan haar wedstrijd. Het is een klein groepje van de a 2e jaars, dus Fiona kan lekker haar eigen plekje zoeken. Een goede start lekker mee in het veld. Wat er achterin het veld gebeurd heb ik niet kunnen zien, maar wel zien we Fiona als 2e de bocht in komen en doorsprinten naar de finish. Een knappe 2e plaat voor Fiona vandaag! Helaas heeft Fiona niet met alle crossen mee kunnen doen, dus telt ze niet mee in het eindklassement. Maar, het gaat om vandaag en vandaag was het gewoon een dikke vette 2e plaats.

Ik had gedacht dat ik nu even moest gaan zoeken naar de volgende 3 atleten die mochten starten. Maar achter de start op het bankje zitten axel, Danny en Teine klaar om gaan. Deze jongens zijn aan elkaar gewaagd. Teine is de enige van deze jongens die alle crosswedstrijden mee heeft gedaan en staat op een 3e plek in het klassement. Axel en Danny werden al eerder 7e en 9e . deze volgorde is niet meer veranderd tot aan de finish. De jongens zorgden voor de 6e, 7e en 12e plaats.

Dennis was de laatste cialfo pupil die vanmorgen van start ging. Hij heeft zich goed warm gehouden tot aan de start. Een lekkere winterjas en een trainingsjack gingen uit voordat hij met zijn race begon. Dennis staat in het klassement op de 4e plaats. Alle crossen heeft hij mee gedaan en allemaal binnen de top 10 geëindigd. En zo ook deze keer een 7e plek.

{gallery}stories/2018/CrossEmmeloord{/gallery}