Frame Running

Wat is Frame Running?

Frame Running is een jonge sport voor mensen die niet zomaar opstaan en kunnen lopen.

De sport is ontstaan en ontwikkeld in Denemarken in 1989. In 2010 is de sport in Nederland geïntroduceerd en wordt nu uitgerold in de rest van het land. Er zijn inmiddels vele atletiekverenigingen, die ook dit atletiekonderdeel aanbieden. Toen heette het race-running, maar de naam veranderd in Frame running, omdat het hulpmiddel bestaat uit een frame.

Het Frame bestaat uit 3 wielen een stuur , een borststeun en een zadel, als je erop gaat zitten heb je een veilige driehoek om je heen en kan je gaan lopen of rennen.

Voor wie?

De sport is bedoeld voor mensen, jong en oud , die benen hebben die niet doen waar ze voor bedoeld zijn, namelijk : LOPEN. Meestal maken zij gebruik van een rolstoel om zich voort te kunnen bewegen of een ander hulpmiddel.

Wekelijkse training

Sinds september 2020 is er een enthousiaste groep in Epe, die 2x per week komt trainen, met als doel een betere conditie, verbetering van spierkracht en beheersing, sociale contacten en samen plezier maken op de baan. Dit onder leiding van een trainer, die middels de opleiding FR-trainer van  de atletiekunie, gediplomeerd is.

In de toekomst is het de bedoeling om mee te doen aan de regionale en landelijke competities. Dit zodat je je kunt gaan meten met FR-atleten van andere verenigingen en je dus niet altijd de snelste of de langzaamste bent. 

Wil je nog meer weten, kijk dan op de site van framerunning.nl of neem contact op met AV Cialfo of meld je hier aan!