Atletiek

Atletiek: ‘moeder der sporten’

Bij atletiekvereniging Cialfo ben je aan het juiste adres als je de ambitie hebt om, in één of meerdere atletiekonderdelen die er beoefend kunnen worden, je talenten te ontdekken. Mogelijk gaat er in jou een fantastische speerwerper, verspringer of sprinter schuil. Ontdek je mogelijkheden en verleg je grenzen. Bij Cialfo kun je terecht voor:

crossen discus werpen hink-stap-sprong
hoogspringen hordenlopen kogelstoten
lange afstandlopen marathon voorbereiding midden afstand lopen
polsstok-hoogspringen speerwerpen verspringen
snelwandelen sprint galm-les
dutch tennis nordic-walking  

 

Conditie en techniek

Bij atletiekvereniging Cialfo ben je aan het juiste adres als je elke dag lekker in je vel wilt zitten. Neem één of twee keer per week deel aan een conditie / trimtraining en ervaar hoe eenvoudig een goede conditie onder deskundige leiding wordt opgebouwd. Geniet van de combinatie van inspanning en ontspanning. Bij atletiekvereniging Cialfo ben je ook aan het juiste adres als jij de conditie die je nodig hebt voor een andere sport, op peil wilt houden. Schaatsers, volleyballers, voetballers, triathleten, tennissers en andere sporters maken van deze mogelijkheid gebruik.
Als één van de weinige verenigingen in de omgeving beschikt Cialfo over een prachtige kunststof atletiekbaan. Je hebt daardoor zomer en winter de mogelijkheid, om zonder risico voor blessures aan je conditie te werken onder de deskundige leiding van één van onze train(st)ers. Naast het opbouwen van conditie besteedt Cialfo ook veel aandacht aan het verbeteren van je techniek.

Voor de jeugd

Bij atletiekvereniging Cialfo ben je aan het juiste adres als je kinderen (vanaf 6 jaar) wil laten kennismaken met atletiek. Het verbeteren van de motoriek en algeheel uithoudingsvermogen staat bij deze groepen centraal. Ondanks dat atletiek een individuele sport wordt genoemd leert de jeugd zich zelfstandig én sociaal te gedragen in een trainingsgroep. De mogelijkheid om gezamenlijk aan wedstrijden deel te nemen is vrijblijvend maar zal wel gestimuleerd worden. Daarnaast organiseert Cialfo jaarlijks vele activiteiten voor de jeugd: tentenkamp, Sinterklaas, kampweekend, disco, paaseieren zoeken, spelletjesdag, survival, pannenkoeken eten, kanoën, bowlen, midgetgolf, dropping enz.