Van de voorzitter; afsluiting 2020, kerstgroet en nieuwjaarswens

Beste Cialfo leden, bij deze kijk ik even terug op het afgelopen jaar

Wat niemand van te voren wist was dat wij allemaal vanaf begin maart dit jaar zouden gaan lijden aan maar vooral onder het inmiddels bekende Corona drama.

Vanaf dat moment werd voor mij het voorzitterschap één grote “alles is anders show”. Voor een veel te groot deel van de tijd werden de hekken gesloten. Konden we niet meer op de onvoorwaardelijke Cialfo manier met elkaar en de sportiviteit, omgaan. Opeens werden er leden verzocht om afstand van elkaar te houden. Een afstand die veel meer bleek te zijn dan 1,5 meter. Naast trainen, wedstrijden en een beetje ontspanning, werd een te groot gedeelte van de onderlinge verbondenheid en gezelligheid geschrapt. Mensen zijn sociale wezens en dat geld zeker voor deze vereniging. Daar kwam een lelijke streep door heen.

We hebben halverwege dit jaar nog één keer kunnen genieten van Cialfo oude stijl tijdens de clubdagen eind september. Iedereen dacht dat de beperkingen zouden worden ingetrokken en de oude vertrouwde Cialfo stemming weer terug was. Dit mede dankzij de perfecte organisatie door de “ avond Etappe”. Bij deze nogmaals namens mij, maar ik denk ook namens alle leden, grote dank hiervoor.

Toen kwam in september de tweede golf en verdampte alle herwonnen vrijheden. Hekken dicht, kantine dicht, trainingen beperkt en constant oppassen voor BOA’s die vaak zelf ook niet blij waren en tot nu toe zijn, met de aan hen opgelegde handhavingstaken. Toch heb ik de overtuiging dat hoeveel golven er ook nog komen, en hoe draconisch en terecht of onterecht de genomen maatregelen ook moge zijn of lijken, wij als Cialfo uiteindelijk weer als positieve en gedreven atletiek vereniging uit dit dal zullen komen.

Vooruit kijkend zou je kunnen stellen dat het in 2021 alleen maar beter kan worden. Er van uitgaande dat, ondanks het trage handelen van de overheid, in het begin van 2021 de Corona plaag ons zal verlaten middels het inentingsprogramma, ben ik dan ook optimistisch over dat wat we als vereniging elkaar gaan bieden. Veel zaken zullen door de onmisbare commissies worden opgepakt. Weer normaal (echt normaal) met elkaar omgaan en atletiek, survival, Galm, Dynamic-tennis en gehandicapte sport kunnen laten plaatsvinden. De kleedkamers en kantine weer open en looproutes en 1,5 meter borden opgeborgen.

Ik wens u allen een prachtige kerst, oud en nieuw viering en een geweldig goed en sportief 2021 toe.

Met sportieve groet en graag tot volgend jaar,

Rob Hesselink.