3e Competitie Damesploeg

Afgelopen zondag 18 juni stonden wij als senioren, voor de laatste competitiewedstrijd, zwetend op de atletiekbaan in Emmen. Allereerst heeft iedereen natuurlijk wel gemerkt hoe warm het was!! Een onvergetelijke dag voor ons, niet alleen vanwege het warmste wedstrijdseizoen allertijden, maar ook vanwege de goede prestaties. Waar tijdens de 5km van de mannen sponzen uitgedeeld werden, koelden wij onszelf na afloop van het onderdeel met sponzen en bekertjes water.

Eva beet het spits af op de 100m horden en deed dit op spectaculaire wijze door de seriewinst te pakken. Heidy zette een persoonlijk record neer op kogelslingeren, waar ook Anja deze wedstrijd ons team kwam versterken. Ook Lisanne verbeterde haar persoonlijk record op verspringen, en wel naar de mooie afstand van 4,40m. Gerber en Eva wisten zich door de 1500m heen te slepen en waren tevreden met hun tijd en respectievelijk 2e en 8e plaats. Onverwacht wist ook Elsbeth haar PR op de 400m nog te verbeteren, met een tijd van 1:03.54 dook zij 1,5 seconde onder haar oude PR, wat voor veel vreugde zorgde. Ook Tessa (100m), Linda (100m) en Ilse(200m) waren tevreden met hun prestaties. En als klap op de vuurpijl, als ik het zo mag noemen, een verbetering van 3 sec op het clubrecord van de 4x400m estafette.

Als resultaat leverde dat een zesde plek op in deze laatste competitiewedstrijd en een 28e plek in het competitieklassement. Vorig jaar eindigden we als 39e, dus een forse verbetering! Al met al, ondanks de hitte goede prestaties, veel gesneuvelde PR’s en een gezellige dag!

Klik hier voor een filmpje gemaakt door Fred