Indoor 11-03-2018

Met 19 enthousiaste pupillen hebben we zondag 11 maart meegedaan aan de door Cialfo georganiseerde indoor meerkamp in de PWA-hal in Epe. Op het programma stonden de 35m sprint, kogel/balstoten en hoogspringen. Als afsluiting was er de 600m die buiten de meerkamp valt.

Om 11.30 begon iedereen binnen te druppelen en werden de startnummers en wedstrijdshirtjes uitgedeeld. Ondertussen werd het al gezellig druk in de sporthal. Hier en daar zag je groepjes kinderen bezig met de warming-up en de ouders hadden zich op de tribune verzameld. Om 12.00 uur begon de meerkamp. De atleten en hun trainers waren overal in de zaal met de verschillende onderdelen bezig. Er werden startblokken afgesteld op de 35m baan, op twee matten werd er hoog gesprongen en achter in de zaal was het kogel/balstoten aan de gang

Om 12.10 waren de eerste pupillen aan de beurt met de 35m sprint. De 35m werd in twee series gelopen en daarvan telt de snelste tijd voor het eindklassement. Hier werden weer mooie snelle tijden neergezet.

Hoogspringen blijft voor een heleboel kinderen toch het moeilijkste onderdeel. Ga er maar aan staan, over een lat springen die bijna net zo hoog ligt als dat je groot bent en dan moet die lat ook nog eens blijven liggen! De kinderen mogen een hoogte kiezen waarmee ze willen beginnen, na iedere goede sprong gaat de lat 5cm omhoog. En valt de lat er toch eens af dan mag je het nog twee keer proberen op die hoogte.

Bij het onderdeel Kogel/balstoten mogen de jongste atleten balstoten, een wat grotere bal met twee handen vanaf de borst stoten. De oudere pupillen gaan kogelstoten, een kogel met één hand vanuit de nek stoten. Het is een combinatie van techniek en kracht. Bij dit onderdeel mogen de atleten drie maal stoten en geldt de verste worp voor het klassement. 
Ook hier werd door alle kinderen ontzettend goed gepresteerd en iedereen leverde weer een topprestatie!

Om 15.15 waren alle onderdelen afgelopen en werd de zaal in een razend tempo opgeruimd en omgebouwd voor de 600 meter. 600 meter lijkt niet zo ver maar het blijkt toch altijd weer een zwaar onderdeel. Er moesten 5 ronden van 120 meter afgelegd worden. Sommige atleten lopen hem bij wijze van spreken “met twee vingers in de neus” maar voor een groot aantal is dit toch het zwaarste onderdeel. Gelukkig stond iedereen elkaar goed aan te moedigen en dat geeft toch extra kracht om de volledige 5 rondes uit te lopen en er zelfs nog even een eindsprintje uit te persen.

Hierna volgende de prijs uitreiking en kregen de atleten allemaal een diploma met daarop alle behaalde tijden, afstanden en punten, de nummers 1 t/m 3 mochten op het erepodium gaan staan en kregen uiteraard een mooie medaille
Het was weer een gezellige middag en we zijn trots op al onze atleten en de knappe prestaties die ze hebben geleverd! Veel pr’s zijn verbroken. ???Alle uitslagen kunt u terugvinden op onze website en www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/16743/