Nieuwe hardlooptraining In Epe voor recreanten

Loop (of zit!) je al langer met de gedachte te spelen om wat meer te gaan bewegen en iets positiefs voor je gezondheid te doen, dan is dit je kans. Vanaf 17 oktober a.s. kun je beginnen met een lekkere hardlooptraining. Onder deskundige begeleiding leer je hoe lekker en goed hardlopen voor je kan zijn en loop je, afgewisseld met oefeningen, wekelijks een uur in een programma dat zich opbouwt vanaf jouw eigen startpositie.

Waarom deze aanpak?

Hoewel hardlopen populair is en laagdrempelig, kost het mensen toch vaak moeite om er daadwerkelijk mee te starten. Of dat men het op eigen houtje een paar keer probeert maar dat het moeite kost om door te zetten. Dan is het lopen in een groep een uitkomst. Al pratend lopen we zo een eind weg, zo stelt men bij Cialfo. Samen lopen is gezellig, en als het af en toe even wat minder lijkt te gaan, geeft lopen in een groep zo veel afleiding dat je daar al snel weer over heen bent. Toch merkt de vereniging dat veel mensen niet zo snel naar de vereniging toe stappen om mee te trainen met de diverse loopgroepen die er zijn. Cialfo biedt immers looptrainingen op allerlei niveaus. Het is ook niet nodig direct lid te worden van de vereniging. Voor slechts 25 euro kun je dit eerst eens acht weken uitproberen. Zonder enige verplichting. Tijdens deze periode kun je uitproberen hoe het lopen in een groep je bevalt, en kan de trainer je op maat adviseren met een persoonlijk trainingsprogramma als je je loopvaardigheid verder wilt opbouwen. Ook kun je met de trainer overleggen of er andere trainingen bij Cialfo zijn die aansluiten bij jouw wensen.

Start

De nieuwe loopgroep start op woensdagavond 17 oktober om 19.00 uur vanuit het clubhuis van Atletiekvereniging Cialfo aan de Wachtelenberg in Epe. Mocht dit moment je niet goed uitkomen, dan is het goed om te weten dat er bijna dagelijks recreantentrainingen zijn, waaraan je ook acht weken kunt meedoen. Voor meer informatie en aanmelding kun je per email contact opnemen met nieuwelopers@avcialfo.nl. Je geeft van te voren je naam en leeftijd op en de mate waarin je nu beweegt. De trainer zal dan een trainingsprogramma samenstellen dat elke deelnemer de juiste uitdaging biedt!