Mooi NJK debuut Desi van Emmerik

Afgelopen weekend waren in Vught de Nederlandse Kampioenschappen voor A en B junioren.   Voorzover het past binnen het programma mogen daar ook C junioren aan meedoen.  Voor Desi van Emmerik een mooie gelegenheid als C juniore van Cialfo op dit nationale platform ervaring te gaan opdoen op de 800 meter. En tussen (vooral) 2e jaars B junioren  was het voor Desi een succesvol optreden.  Op vrijdagavond liep ze in de series een nieuw PR:  2.15.79 waarmee ze zich als 2e tijdsnelste plaatste voor de finale.  Daarmee was een belangrijk doel van de deelname bereikt.  De finale was op zaterdagochtend.  En finales gaan primair om medailles en niet om te lopen tijden.  Op één atlete na liepen alle junioren langzamer dan hun persoonlijke besttijd.  In die finale finishte Desi als 8e in een tijd van 2.20.24.  Met nog 2 jaar als B junior voor de boeg een mooie uitgangspositie.

Op dit NJK kwam Cialfo atlete Elsbeth Noppers zaterdag ook aan de startlijn op haar favoriete onderdeel de 400m. Elsbeth kwam uit in haar leeftijdcategorie: 2e jaars A junior.  De series 400m werden onder frissen en natte weersomstandigheden gelopen.  Elsbeth kon tot 250 meter het atletenveld goed bijhouden. Het laatste stuk lukte dat niet meer. Zij finishte net boven haar PR  in 1.04.10 waarmee ze in het totale deelnemersveld nog 3 atleten achter zich wist te houden.    Commentaar van Elsbeth: wat een vies weer; van deze regen werd je wel heel erg nat!!!!  J

Op het videokanaal van Team Sotra/Hortas zijn beelden van de looponderdelen van dit NJK terug te zien. Ook van de wedstrijden van Desi en Elsbeth.

Kijk op:  https://www.youtube.com/user/hortashurdles voor de beelden en op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/14379/  voor alle uitslagen.