Geslaagd Pupillenkamp 2019

Vrijdagmiddag 17 mei 2019, alle voorbereidingen zijn getroffen en alle kinderen druppelen binnen. De luchtbedden worden klaar gelegd, eten voor het buffet wordt neergezet en kinderen praten gezellig met elkaar. Het Cialfo pupillenkamp stond op het punt van beginnen.

Een buffet, door al het lekkers wat de kids hadden meegebracht, daar begon het allemaal mee. Na het buffet wat het tijd voor wat opwarmspelletjes, met Amerikaans liften, het lakenspel en levend memory hebben we elkaar allemaal goed leren kennen. Het eerste avondspel was voor iedereen, een heerlijk, spannend en gezellig smokkelspel waar politie en douane geld in beslag namen, maar waar heel wat diamanten gesmokkeld zijn om Linda te kunnen bevrijdden. Daarna even wat marshmallows smikkelen bij het kampvuur, waarna de A-pupillen en B-pupillen nog een keer het bos in gingen voor een tweede avondspel. Zij gingen een combinatie van het dierengeluidenspel, met de Joehoe en de RoepiRoepi en een escaperoom. De mini en C-pupillen bleven bij het clubhuis, want zij gingen het boekje ‘De Gruffalo’ lezen en daarna lekker naar bedje toe.

De volgende ochtend waren er al een aantal kids lekker vroeg wakker, er zijn weinig uurtjes geslapen, maar dat hoort bij een kamp! Om 8.00 uur konden we aan tafel voor het ontbijt met lekker broodjes, hagelslag en thee. De eerste activiteit deze ochtend was een heuse vlag maken voor je pion, want we gingen het levend ganzenbord spelen. Er waren diverse doe-opdrachten of raadsels en vragen. Na 1,5 uur hadden de kids en de kampleiding even vrije tijd en mochten ze zelf bepalen wat ze gingen doen, er werd goed gebruik gemaakt van de kleurplaten die (als het goed is) allemaal nog mooi aan de bar hangen wanneer jullie deze week op de atletiek komen. ’s Middags aten we heerlijk patatjes met knakworstjes erbij, wat was dat smullen. Daarna gingen we starten in twee groepen, één groep ging in het bos lasergamen met het idee om de vlag van de andere groep te stelen. De andere groep ging diverse spellen doen op en rondom de stormbaan. Er was levensgroot mikado, vier-op-een-rij en jenga. En uiteraard die befaamde stormbaan van wel 17 meter lang!

Rond half 4 stroomden de eerste papa’s en mama’s binnen en werden uiteraard uitgedaagd voor een wedstrijdje door de stormbaan. We sloten het kamp af met koffie, thee, ranja en een lekkere plak cake of appel. Wij, als kampleiding hebben ontzettend genoten van alle jullie plezier, gelach, gesnurk, geslaap en aanwezigheid! Wij willen jullie dan ook ontzettend bedanken voor de heerlijke, gezellige dagen en op naar volgend jaar kamp! Want dat er dan weer een kamp moet komen is ons wel duidelijk haha!! In het fotoalbum staan alle gemaakte foto’s.

Groetjes van de Kampcommissie!