Fysiotherapie

In de afgelopen maanden hebben wij met de fysiotherapiepraktijken ‘Dynamiek’ en ‘Optima Forma’ contact gehad over mogelijkheden voor samenwerking. We hebben daarbij gekeken naar de voordelen die onze leden kunnen hebben:

  • Trainers en sporters krijgen gericht advies ter voorkoming van blessures. Na een zomerstop komen die blessures vaker voor.
  • Onze leden krijgen mogelijkheid voor consultatie van een fysiotherapeut tijdens een gratis inloopspreekuur op de vereniging.

Verdere behandelingen vinden plaats in de fysiopraktijk op basis van de voorwaarden in de ziektekostenverzekering van betrokkene.
We hebben een proefperiode afgesproken. In september en oktober verzorgen de fysiotherapeuten een inloopspreekuur in ons clubgebouw en worden infoavonden georganiseerd.

Inloopspreekuren in September/oktober

Op maandagavond om 20.00 uur een veertiendaags inloopspreekuur zonder afspraak in onze EHBO-ruimte voor onze recreatieve loopsporters door fysiotherapiepraktijk Dynamiek.

Data: 4 sept., 18 sept., 2 okt., 16 okt. en 30 okt.

Op dinsdagavond vanaf 19.00 – 20.00 uur een veertiendaags inloopspreekuur zonder afspraak in onze EHBO-ruimte voor de baansporters (jeugd en volwassen) én de Nordic Walkers door fysiotherapiepraktijk Optima Forma.

Data: 5 sept., 19 sept., 3 okt., 17 okt. en 31 okt.

De infoavonden worden samengesteld in overleg met de trainers/coördinatoren en zullen gaan over preventie van bij atletiek veel voorkomende blessures en het vroegtijdig herkennen daarvan. Het kan ook gaan over voeding, over schoeisel of andere zaken die we in de komende periode tegen komen.

Begin november kijken we hoe het loopt en hoe we verder gaan.
Voor verdere informatie: secretaris@avcialfo.nl