Corona regels

Allereerst excuses voor het laat plaatsen van dit bericht. We hebben begrepen dat op maandagavond 8 nov. 2021 het clubhuis was afgesloten. Nogmaals excuses hiervoor.

Door de aanpassing van de Coronamaatregelen in September 2021 zijn de meeste maatregelen komen te vervallen. De persconferentie van vorige week heeft tot discussie geleid m.b.t. de sport. De Atletiek Unie heeft haar protocol aangepast met als datum 6 nov. 2021 Deze aanpassing is op 9 nov. 2021 gepubliceerd op de website.

https://www.atletiekunie.nl/sites/default/files/userfiles/Kenniscentrum/Bestuurder-commissielid/Protocol_Verantwoorde_Atletieksport_06_11_2021.pdf

Eén van de belangrijke adviezen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is en blijft om de hygiëne-richtlijnen van het RIVM te volgen. Deze worden bekend verondersteld.

Voor wat betreft de kantine zijn de officiële regels dat:

  • De horecavoorziening kan open tussen 06.00 uur ’s ochtends en 00.00 uur ’s nachts.
  • Voor het verkrijgen van toegang tot de horeca en het buitenterras is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs (ctb) nodig.
  • Het afhalen van eten en drinken bij een afhaalpunt/loket buiten is wel mogelijk zonder coronatoegangsbewijs.
  • Voor een afhaalpunt binnen geldt ook een uitzondering op de ctb-plicht: op voorwaarde dat gebruik van een mondkapje verplicht is en het afhaalpunt goed is afgescheiden zodat de ctbplichtigen niet mengen met mensen die afhalen.

Het bestuur heeft er voor gekozen dat – behalve in geval van georganiseerde wedstrijden – de kantine gesloten is voor het zittend nuttigen van consumpties. Er mag alleen drinken afgehaald worden.  Dit moet dan buiten opgedronken worden. Voor georganiseerde wedstrijden worden aparte afspraken gemaakt.

Dezelfde lijn is ook gekozen voor het gebruik van de kleedkamers, en de bestuurskamer.  Aangezien ook hier een CTB formeel nodig is zijn deze behalve bij georganiseerde wedstrijden etc. gesloten.

Voor wat betreft het gebruik van de toiletten komt het bestuur op 10-11-2021 met aanvullende besluiten/mededelingen.

Uiteraard mag het clubhuis wel gebruikt worden voor het ophangen van kleding. Advies is wel om waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis te laten.

Zaalsporten
Met betrekking tot de zaalsporten zoals Dynamic Tennis en GALM-gymnastiek het volgende.
Voor deze activiteiten worden de deelnemers gecontroleerd op hun Corona Toegangs Bewijs. Zodat deze activiteiten door kunnen gaan.