Athletics Schoolchamps 2017

Plezier leidt tot succes, als je trots bent op je successen, moet je ervan kunnen genieten.

Op de woensdagmiddag 4 oktober j.l. hebben we bij de Atletiekvereniging Cialfo de Athletics Schoolchamps voor groep 3 t/m 8 voor de basisscholen in de gemeente Epe georganiseerd.

In samen werking met Heel Epe Beweegt is de warming up om 13.45 uur begonnen. Alle kinderen zijn ingedeeld in teams en gezamenlijk begonnen met de estafette als eerste onderdeel. Nadat deze succesvol was afgelegd zijn alle groepjes onder leiding van een begeleider naar een onderdeel gewezen.
Een 4-kamp met 40m sprint, verspringen, vortex werpen en hoogspringen stond er op het programma.
Voor elk onderdeel was er 15 minuten de tijd om je beste prestatie neer te zetten. De een nog fanatieker dan de ander, maar allemaal met groot plezier.

Tussendoor hebben we gelukkig heel even tijd gehad voor een beker drinken en een lekkere appel (gesponsord door AH Epe). Aan het einde van de middag is topatleet en meerkamper Léon Mak langs gekomen voor een leuke en leerzame demonstratie hoogspringen en speerwerpen. Daarna was er nog een spannende stadioncross, waar je o.a. dwars door de verspringbak en over de hoogspringmat moest rennen!
Iedereen heeft uiteindelijk een diploma en een medaille mee gekregen als herinnering.
Zie bijgaande foto’s van deze geslaagde atletiekmiddag.