Hoe toegankelijk is hardlopen als sport? Meld ons jouw problemen!

Dutch Adaptives is een organisatie die zich inzet om sport(evenementen) toegankelijk te krijgen voor mensen met een beperking. Zij willen graag inzichtelijk krijgen of lopers interesse hebben in deelname aan hardloopevenementen en waar ze dan tegen aan lopen bij de organisaties van de evenementen. Zij willen kijken hoe organisaties van loopevenementen geholpen kunnen worden kunnen helpen met het toegankelijk maken van hun evenement voor alle doelgroepen.

Hardlopen, het is een populaire sport met een toegankelijk karakter. Iedereen kan deze sport in zijn of haar omgeving makkelijk en goedkoop oppakken. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat de sport een enorme populariteit kent. Toch hoort sportteam Dutch Adaptives steeds vaker dat de sport niet voor iedereen toegankelijk is. Dat kan anders!

Dutch Adaptives is een sportteam bestaande uit sporters met beperking en/of chronische ziekte met als missie sport toegankelijk te maken voor iedereen. Steeds vaker krijgen zij geluiden van sporters met beperking dat zij niet deel mogen nemen aan evenementen.

“Vaak komen zulke afwijzingen voor uit een gebrek aan kennis bij organisatoren, maar het gooit voor individuele sporters wel de deur dicht. Dan wil jij je sportieve dromen najagen en dan blijken ze niet mogelijk omdat een evenement je de toegang weigert, dat is écht zuur. Zeker als er oplossingen te vinden zijn.” aldus Nynke Visser, een van de teamleden van Dutch Adaptives.

In gesprek met de Atletiekunie
Om dit probleem aan te pakken is Dutch Adaptives in gesprek gegaan met de Atletiekunie. Samen willen zij de komende tijd onderzoeken hoe groot en wat het werkelijke probleem is om in de toekomst te kijken naar mogelijke oplossingen.

Ervaar jij drempels?

Het hoeft niet altijd zo te zijn dat je een harde afwijzing ontvangt om toch een drempel te ervaren naar sport. Het kan ook zijn dat de sport niet toegankelijk is in jouw omgeving of dat hulpmiddelen om de sport te kunnen beoefenen niet makkelijk beschikbaar zijn of dat er geen kennis is over hoe jij het beste aan sport kan beginnen.

Daarom zijn wij op zoek naar jouw ervaring binnen de hardloopsport! Heb jij een beperking en/of chronische ziekte en ben jij een actieve hardloper of wil je de sport graag beoefenen maar ervaar je een drempel naar de sport? Vul dan nu de vragenlijst in, dat kan door
hier te klikken!

Hardlopers gezocht voor bevrijdingsvuur Epe 75 jaar

Dit jaar wordt overal in Nederland 75 jaar bevrijding gevierd. Ook in Epe wordt hier veel aandacht aan besteed.

Zaterdagnacht 18 april 2020 wordt het bevrijdingsvuur opgehaald vanuit Wageningen naar Epe.

Er zijn 8 etappes van 5-10 km. Verwachting is de lopers minimaal 3 etappe's lopen. Er rijden busjes mee ter ondersteuning.

Er wordt begonnen `s nachts om 4 uur in Wageningen en verwachte aankomst in Epe is 13:00 uur  Daar worden de renners en begeleiders opgewacht door de burgemeester, veteranen en hopelijk veel publiek.

Als je belangstelling hebt om mee te lopen met of vragen over dit historische evenement neem dan contact op met het organisatie commissie:

Tel 06-31696981 

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1e kaartavond nieuw seizoen

Op vrijdagavond 25 oktober is de 1e kaartavond van dit seizoen. De inloop is vanaf 19 uur, we beginnen exact om 19.30 uur. We gaan klaverjassen, Amerikaans jokeren en er is een groepje wat gaat bridgen. 
De inleg is €2,50 per keer. Hiervoor krijg je koffie met wat lekkers en een hapje. Drinken is voor eigen rekening.
De volgende kaartavonden zijn 22 november en 6 december 2019 en op 17 januari, 14 februari en 13 maart 2020. 
Wij hebben een vaste groep, maar het zou leuk zijn als er nog meer mensen komen. Iedereen is van harte welkom.

Informatie bij Willy de Graaf, "Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.".