Halve marathon in Heerde op zaterdag 15 januari

Bas Mekking is snelste kaasboer op Veluwe

Het jaar 2011 begint voor Atletiekvereniging De Gemzen met een loop met een nieuwe naam: de Puur! Zwolse Bos-loop op zaterdag 15 januari. De winkel in de Bonenburgerlaan in Heerde waar boeren-, ambachtelijke- en biologische producten worden verkocht, is de sponsor van deze loop. Hardlopen is een pure sport en daarom vindt eigenaar-loper Bas Mekking (AV Cialfo) dit een prima evenement om de naam van zijn zaak aan te verbinden.

Jarenlang was het “De Zwolse Bos Halve Marathon”, maar de naam dekte de lading niet meer helemaal want behalve de 21,1 km. is er vanaf 2009 ook een 10 km en een 5 km. Met de nieuwe naam krijgen deze afstanden ook meer aandacht. Hoewel de halve marathon de hoofdafstand (en de wedstrijd) blijft, wordt de 10 km opgewaardeerd. Zo is deze afstand officieel opgemeten en gecertificeerd en worden geldprijzen beschikbaar gesteld voor de eerste 3 mannen en eerste 3 vrouwen. 

Actie voor Kika

Bas Mekking uit Veessen loopt in november 2011 de New York City Marathon voor het goede doel: Kika (Kinderen Kankervrij). Wie belangstelling heeft en/of een financiële bijdrage wil leveren kan kijken op www.runforkika.nl en op de website van zijn winkel in Heerde: www.puurinheerde.nl. De Cialfo-loper is lang geblesseerd geweest, maar het hardlopen gaat nu weer beter. Komend jaar zullen diverse activiteiten door hem georganiseerd worden om geld in te zamelen.

Parkoers van éen grote ronde

De drie ronden door het Zwolse Bos van AV De Gemzen zijn verleden tijd. De organisatie vond een nieuw parkoers waar in 2009 voor het eerst werd gelopen. De deelnemers waren zeer positief over het nieuwe parkoers en de huidige sponsor Bas Mekking liep zelfs een persoonlijk record op de halve marathon met 1.17.34 u. Hij werd hiermee eerste senior in de wedstrijd.

Het parkoers van de Puur! Zwolse Bos Halve Marathon bestaat nu uit één grote ronde en voert over asfaltwegen en fietspaden door de mooie bossen van Heerde, Wezep en Hattem. Een klein gedeelte bestaat uit leem- en schelpenpaden. Het parkoers van de 10 km en de 5 km gaat eveneens over één ronde en is volledig verhard. Alle afstanden starten en finishen op de atletiekbaan in Heerde van atletiekvereniging De Gemzen. Voorafgaand aan de langere afstanden is er voor de jeugd een 1000 meter op de baan. 

Het golvende parkoers en de datum passen prima in de voorbereiding op bijvoorbeeld de Midwinter(mini)Marathon. Puur! zorgt verder voor een smakelijke herinnering. Voor-inschrijving via www.inschrijven.nl . Meer informatie is te vinden op  www.gemzen.nl