Een fikse ploeg Cialfo-atleten deed vandaag me aan het Allround Kampioenschap; 11 man/vrouw sterk!
Dat is goed nieuws, en er volgt meer goed nieuws, maar eerst maar beginnen met het mindere nieuws. Hetgeen gelukkig slechts betrekking heeft op de resultaten.
Jan Witsenboer, Cor van Emmerik en Frank Mensink startten allemaal op route 2 (7,5 km); dus er kon onderling vergeleken worden. Nou, niet dus!
Jan en Cor verdwenen al vrij snel in hun run ‘van de radar’. Met kunst en vliegwerk wisten ze de auto terug te vinden wat tenminste inhield dat ze vandaag nog zouden thuiskomen. In het klassement dus onderin.
20131013NKAR1
Cor, nog opgewekt en leidinggevend, op weg naar de start

 

Bij Frank liep het anders (zie link: http://www.i-ol.nl/forum/topic.php?id=18693 ), maar het resultaat was hetzelfde; ook in de kelder van het klassement.

Alle hoop was nadien gevestigd op de jeugd; zouden die wel de uitdaging van dit kampioenschap aankunnen?
Sam en Jim van Emmerik en Lude Loman deden de eenvoudigste variant van het oriënteren: de lintjesloop. Al snel liepen ze, ondanks verschillende starttijden, samen. Hun grootste probleem was het oversteken van een zandvlakte met het bord:
Levensgevaarlijk! wegens het werpen van scherpe handgranaten!

20131013NKAR2
Sam, Jim en Lude bezig aan
hun levensgevaarlijke oversteek


Na deze risicovolle passage ging het verder goed. Zelfs zo goed, dat ze de uitzetter van de route inhaalden voordat deze klaar was!

Bij de meisjes-pupillen deden Emma en Desi van Emmerik mee. Een 3 km-route met kaart en handicap was hun opgave en dat deden ze goed. Emma 1 en Desi 2! Van hen gaan we vast meer horen.

20131013NKAR3

Kampioen en nr 2

Eva deed voor Cialfo mee in de aspiranten-klasse. Ze begint steeds vaardiger te worden in het oriënteren en met slechts 1 enkele fout in haar parkoers werd ze 1e! Stug doorgaan en er is toekomst voor haar in deze tak van sport.

20131013NKAR4aspiranten-kampioen

Rest nog de strijd tussen Gerber en Renée in de junioren-klasse. Sinds zij deelnemen aan het oriënteren een telkens terugkerend duel, waarbij Renée steeds aan het kortste eind trekt.
Voor dit allround-kampioenschap had ze zich terdege voorbereid; kaarten bestudeerd, zones met alleen hoogtelijnen nog eens bekeken, en op tijd naar bed! Ja, tegen zo’n voorbereiding kan de beste hardlopende junior van Cialfo niet op. Resultaat: Renée kampioen, Gerber 2e.

20131013NKAR5

Renée en Gerber met de medailles