Zondag 22 september vertrokken 6 enthousiaste Cialfo-leden naar het NK Middle in Venray. 
In principe allemaal medaillekandidaten, omdat de deelname per categorie minimaal is in oriënterend Nederland. Neemt niet weg dat er wel gepresteerd moet worden; één foutje en het kampioenschap is weg, dan rest slechts een disc (meestal mp= ‘mist post’).

Eva van der Hulst had een hele route voor zichzelf en liep die foutloos. Wat ‘geknoei’ aan het eind deed de tijd oplopen, maar het NK kon haar niet ontgaan (26.55 min)

De andere Cialfo-leden liepen dan wel in verschillende categorieën, maar wel allemaal dezelfde route (route 4), dus dat werd onderling vergelijken!
Rolf begon zijn loop wat warrig, hij was essentiële onderdelen vergeten mee te nemen (chip en kompas) en moest zich dus eerst ‘herpakken’. Gedurende de loop ging dat steeds beter en zijn eindtijd 39.27 was gewoon goed.
Strijd was er bij/tussen Gerber en Renée; zij liepen tegen elkaar in dezelfde categorie. Gerber was na haar race niet tevreden. Mopper, mopper, ‘ik kwam steeds teveel naar links uit, dat lag aan mijn kompas!’ (?). Vermoedelijk lag dat meer aan de bramen, brandnetels en houttroep die je automatische van je route doen afwijken zonder dat je in de gelegenheid bent dat te controleren, omdat je alles moet ontwijken.
Renée doet het altijd wat rustiger aan en dat heeft zijn voordelen. Maar dan mag je geen ‘grote’ fouten maken en dat gebeurde wel aan het eind. Dus Gerber 1 en Renée 2 !
Frank liep als enige deelnemer in de categorie H65. Geen echte ‘strijd’, maar als opgave: foutloos lopen en de jeugd voorblijven! Dat betekent goede route-keuzes maken en niet te veel afwijken. En dat lukte.
Het onderlinge verschil op deze route (4) was tenslotte:
1 Frank 35.33
2 Rolf 39.27
3 Gerber 41.07
4 Renée 48.51

20130922nkmdDe medaillewinnaars (sorry voor de slechte kwaliteit foto; ik ben meer een loper!, Frank)