Dynamic Tennis: Bemind, maar onbekend!

Zo zou je de Dynamic Tennis-activiteiten van AV Cialfo kunnen typeren.
Al een aantal jaren vormt deze activiteit een onderdeel van het sportaanbod van Cialfo.
Het is een indoor tennisactiviteit, een mix van tennissen en tafeltennissen. Het speelt als tennis, maar dan veel minder belastend voor de arm en met een kleiner veld en het kent de regels van het tafeltennis.
Op maandagmorgen en op vrijdagmorgen zijn zo’n 16-20 mensen actief. Hoofdzakelijk ouderen (50+), omdat het juist voor hen een ideale activiteit is. Gedurende 2 uur worden er in steeds wisselende samenstellingen diverse partijen gespeeld. En met plezier en enthousiasme!
Op dit moment wordt er gespeeld in De Wieken in Vaassen, omdat de PWA-hal is afgebrand, maar als die er weer staat dan wordt er op maandagochtend in Epe gespeeld.

Waarom juist bij Cialfo zo’n ‘vreemde’ sport?
De gedachte daarachter is dat voor oudere lopers, voor wie het lopen niet meer de meest geschikte sport is, er een andere activiteit is die je tot op hoge leeftijd kunt blijven beoefenen (de oudste deelnemer aan Dynamic Tennis is 86!). En dat je ook naast het lopen nog wat anders kunt doen.
De deelnemers aan het Dynamic Tennis zijn formeel lid van Cialfo, zij betalen de normale KNAU-contributie, maar verder betalen ze middels een knipkaart, d.w.z. er wordt alleen betaald als men er is.
Nieuwsgierig geworden? Kom eens kijken; of nog beter, doe eens mee!
Meer informatie: Frank Mensink, tel 612664

 

DynamicTennis