Ook voor de ervaren, laat staan fanatieke loper blijft het tot de verbeelding spreken: de jaarlijkse 6-uursloop die traditiegetrouw tussen kerst en oud&nieuw wordt georganiseerd. Het ene jaar door De Gemzen in Heerde, het andere jaar door Cialfo in Epe. De editie van 2013 werd op 28 december jl op de atletiekbaan aan de Wachtelenberg gehouden. En met succes! Met een milde temperatuur van rond de +10 graden, windstil en af en toe een zonnetje was het een ideale temperatuur voor de kilometervreters. Voor het publiek en de begeleiders was het eveneens goed toeven langs de kunststofbaan. Om precies 12.00 uur klonk het startschot voor de plm 40 deelnemers waaronder enkelen uit Duitsland en Belgïe. Wellicht dankzij de ideale omstandigheden liep Carola Schot, atlete van AV Energie, een nationaal record. Zij kwam tot een afstand van 74.272 meter. Ze verbeterde daarmee het oude record met bijna een halve kilometer. Dat record stond op naam van Ida Verduin die in 2007 tot 73.776m kwam. Schot won eerder dit jaar ook al de Zestig van Texel. Bij de mannen ging de winst naar Erik Kuijer die tot 75.848m kwam.

In het zijprogramma van de 6-uursloop werd ook een 1 uursloop georganiseerd, evenals een team marathonestafette. Op die estafette kwamen 5 teams aan de start samengesteld uit familie en/of vrienden. Per team konden maximaal 4 lopers meedoen. Dit teamonderdeel vormde een aantrekkelijke afwisseling in het volle programma van solo lopers.

Door Gerhard Stegeman is een aantal foto’s gemaakt die binnenkort op deze site geplaatst zullen worden. Kijk op de tab uitslagen voor het complete overzicht van de geleverde prestaties.

Zoeken

Cialfo op facebook

Volgende Wedstrijden

Login