Najaarsloop: hét herfstevenement van Cialfo

EPE – Atletiekvereniging Cialfo in Epe heeft jl zaterdag 5 november  weer een prachtige Najaarsloop gepresenteerd.  

Rond de 400 inschrijvingen, een record  voor de jaarlijkse  Najaarsloop van av Cialfo.  Nieuw in de editie 2016 was, naast de traditionele drie afstanden, de toevoeging van de 1 kilometer voor kids. Een leuke aanvulling op de 5 en de 10 kilometer en natuurlijk de halve marathon. De halve marathon is officieel gecertificeerd waardoor er weer zeer veel lopers uit de wijde omgeving op afkwamen. Dat was  niet alleen om die reden.  Het parcours  was ook dit jaar over Defensieterrein uitgestippeld. Een terrein waar je normaal gesproken niet mag komen.  Ook de Knobbel bij ’t Harde, goed voor een pittig stukje, maakte de route aantrekkelijk.

Klauterbrevet
Het parcours had  dusdanig veel hoogtemeters (meer dan 100), dat het één van de zestien afstanden in Nederland is die de titel Klauterbrevet heeft meegekregen. De route ging ook nu weer onder andere over de Haelberg en de Scherpenberg . Voor velen een extra reden  om mee te doen.

Kidsrun

Een schot in de roos van de wedstrijdorganisatie: de 1k run: 1 kilometer voor de jongste categorieën.  Ruim 50 kinderen, variërend in leeftijd tussen 6 en 12 jaar, streden op en rond de atletiekbaan van Cialfo om één van de prachtige bekers te bemachtigen.  En voor wie het niet lukte op het erepodium te komen: voor alle deelnemers was er een prachtige wedstrijdmedaille !

Organisatie

Slechts één enkel buitje. Voor het overige prima loopweer en een  organisatie die alles op rolletjes liet verlopen.  Dank aan het WOC en alle vrijwilligers.  Wederom een mooi visitekaartje van Cialfo!

Klik in de rubriek hieronder voor alle uitslagen.

 En klik op de foto voor een dia voorstelling

     
  {gallery}evenementen/najaarsloop2016:320:240:1:1{/gallery}