Cross seizoen ontwikkelt zich goed voor Cialfo atleten

Op zaterdag 9 januari was de derde wedstrijd van het cross seizoen, georganiseerd door AV NOP op het prachtige zand parcours bij NETL. Dit was tevens het Gelders/Overijssels Cross kampioenschap. Er stonden daarom ook een groot aantal atleten aan de start die we bij de andere crosswedstrijden nog niet gezien hadden.

Er kwamen weer een flink aantal Cialfo jeugd atleten aan de start. In een aantal categoriën hebben Cialfo atleten nog behoorlijke kansen op ere metaal voor het eind klassement.

Absolute uitblinker namens Cialfo was Anouk Heere. Deze C pupil heeft inmiddels 3 crossen op rij gewonnen, was dus ook Gelders/Overijssels kampioen in haar klasse.

20160109AnoukH

Andere Cialfo atleten die goed presteerden zijn o.a.: Rens Konijnenberg (2e in het klassement bij de JPA1), Sam van Emmerik (2e in wedstrijd en klassement JD1), Jim van Emmerik (3e wedstrijd en klassement JD1), Iris Bredewold (2e klassement MD2), Desi van Emmerik (1e wedstrijd en klassement MC), Eva van der Hulst (3e klassement MB) en Gerber Loman (2e wedstrijd, 1e klassement MA). Gerber is weliswaar “officieel” geen Cialfo lid mee (ze studeert in Enschede en loopt voor Pim Muller) maar blijft toch nog altijd een beetje “onze” Gerber.

Helaas moest Geert van der Hulst verstek laten gaan wegens ziekte, waardoor hij zijn 3e plaats bij de JD2 niet kon verdedigen.

Er komt nog één wedstrijd waarin de eindstand van de cross competitie zal worden opgemaakt. In veel categoriën zal dat nog een pittige strijd worden. Er zijn diverse lopers die één wedstrijd gemist of overgeslagen hebben en door deelname aan de vierde en laatste cross de klassementen nog flink door de war kunnen gooien (voor het klasement tellen de beste 3 wedstrijden mee, en bij gelijk eindigen is het resultaat op de vierde en laatste cross beslissend. Anouk Heere hoeft daarom “alleen” maar te finishen op de vierde cross, en dan zal ze kampioen worden. Maar wij zijn ervan overtuigd dat Anouk ook de vierde cross zal willlen winnen.

Volg onderstaande links voor filmpjes en foto’s van de cross:

Foto’s van Moniek Konijnenberg in het foto album van Cialfo

Filmpjes Omroep Flevoland

Filmpje gemaakt door NETL op Youtube

Verslagen in de Stentor en in de Noordoostpolder over de NETL cross